Çelik Konstrüksiyon Kullanım Alanları Nedir?

Çelik konstrüksiyon yapılar son yıllarda talepleri artarak devam etmektedir. Bunun birçok sebebi bulunmaktadır. Şanlıbayrak Çelik Çelik Konstrüksiyon konusunda sizlerin her zaman yanında.

Çelik konstrüksiyon yapılar son yıllarda talepleri artarak devam etmektedir. Bunun birçok sebebi bulunmaktadır. Özellikle Avrupa’da çeliğin geri dönüşümü sayesinde çelik yapılar uzun yıllardır tercih edilmektedir. Çelik konstrüksiyon tüm taşıyıcı sistemleri çelikten olan yapılara denmektedir. Özellikle Türkiye gibi deprem tehdidini her an yaşayan ülkelerde tercih edilmesi gereklidir. Hafif ve homojen yapısı sayesinde çelik konstrüksiyon yapılarda depremin vermiş olduğu hasarlar çok daha düşük olacaktır.

Yaygınlaşmasındaki bir diğer sebep de hızlı ve ekonomik olmasıdır. Normal beton yapılara oranla daha hızlı bir şekilde inşa edilmektedir ve çelik fiyat olarak uygun bir madde olduğu için de maliyetleri de yüksek olmamaktadır. Zaten çoğu yapıda çelik konstrüksiyon kullanılmasa dahi çelik çatı tercih edilmektedir

Yağmurda, fırtınada normal çatılarda çoğunlukla sıkıntı çıkmaktadır. Çelik çatı kullanılan yapılarda bu tarz sıkıntılar yaşanmaz. Çelik Çatı Konstrüksiyon dahi bu kadar avantaj sağlıyorsa çelik konstrüksiyonun ne kadar avantaj sağlayacağını göz önünde bulundurun.

Çelik Konstrüksiyon

Çelik konstrüksiyon, çelik kirişler, kolonlar ve çerçevelerini temel yapısal elemanlar olarak kullanan bir inşaat yöntemidir. Bu teknik, yüksek dayanıklılık, esneklik ve tasarım çeşitliliği sunar. Çelik konstrüksiyon genellikle gökdelenler, köprüler ve endüstriyel tesislerin inşasında kullanılır.

Projeniz için Teklif Alın

Çelik ile ilgili Her şey

Hit enter to search or ESC to close